AI-instellingen/Nl

From OpenTTD
(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
(All text is translated, only thing needed is dutch pictures)
m (Gebruik van de console: Update link (but hmm, that link is also dead :/))
Line 42: Line 42:
 
  start_ai admiralai use_planes=0,use_trains=1
 
  start_ai admiralai use_planes=0,use_trains=1
  
'''reload_ai <company_slot>''' - verwijderd het bedrijf gegeven in <company_slot>, en zal de AI opnieuw starten. De ''Reload AI'' knop in het [[AI Debug scherm]] doet hetzelfe.
+
'''reload_ai <company_slot>''' - verwijderd het bedrijf gegeven in <company_slot>, en zal de AI opnieuw starten. De ''Reload AI'' knop in het [[AI Debug window|AI debug venster (EN)]] doet hetzelfe.
  
 
'''stop_ai <company_slot>''' - Stopt het AI gegeven in <company_slot>, en verwijderd het bedrijf daarna.
 
'''stop_ai <company_slot>''' - Stopt het AI gegeven in <company_slot>, en verwijderd het bedrijf daarna.

Revision as of 00:52, 15 April 2011

Translation.png

Dit artikel wordt vertaald vanuit het oorspronkelijk Engelse artikel: AI settings.

Percentage: 90%
  

U kunt een bijdrage leveren door te helpen bij het verbeteren van de tekst.

  • Maak gebruik van de Stijlhandleiding voor de juiste bewerking.
  • Vergeet niet om dit sjabloon te verwijderen zodra het artikel correct vertaald is.Sinds versie 0.7.0, is het zogenaamde NoAI raamwerk geïntroduceerd in OpenTTD, dit staat de spelers toe zelf AI's te maken. Deze AI's kunnen worden geconfigureerd in het AI-intsellingen scherm. Klik op de AI-instellingen knop in het hoofdmenu.

Het AI-instellingen scherm

Contents

Downloaden van AI's

Ten eerste, moet je wat AI's downloaden via het Online inhoud systeem. Klik op de Online inhoud zoeken knop in het AI-instellingen scherm en daar kun je ze downloaden.

Het Download extra content scherm

Meer AI's kunnen gevonden worden op het NoAI forum. Als je het Online inhoud systeem gebruikt, zullen automatisch de AI bibliotheken voor de AI's die je download geselecteerd worden. Als je echter AI's download van een forum of andere plaats, dan moet je zorgen dat je de juiste versies download van de bibliotheken die gebruikt worden door die AI, tenzij je deze al hebt.

Selecteren van AI's

Nadat je de AI's gedownload hebt, klik je op de AI-instellingen knop in het hoofdmenu. Daar kun je het aantal AI tegenstanders in het spel instellen, kies een AI voor ieder bedrijfsopening. klik op één van de vrije openingen en klik dan op Selecteer AI. In het nieuwe scherm, zie je een lijst van de gedownloade AI's. Kies er eentje en klik op Accepteer.

De lijst met AI's

Configuratie van AI's

Als je op een bedrijfsopening klikt en dan op de knop Configureer, wordt het AI configuratiescherm geopend.

Configuratie van een AI

Deze instellingen (behalve de eerste) zijn los van elkaat toegevoegd door de verschillende AI auteurs, en deze bepalen de speelstijl van die AI. Je kan meerdere bedrijven toevoegen met dezelfde AI, maar met verschillende instellingen. De AI's zullen automatisch starten na een gegeven aantal dagen.

Gebruik van de console

Je kunt het in het spel beschikbare console gebruiken om AI's te starten en te stoppen. Console commando's voor het controleren van AI's:

list_ai - Geeft een lijst van de op dit moment geïnstaleerde AI's.

rescan_ai - Scant de AI folder voor AI's, dit is nodig als je een AI installeert terwijl je het spel aan het spelen bent.

start_ai <ainaam> <parameters> - Start de volgende AI direct. Als de <ainaam> gegeven is, zal die AI laden in plaats van de bovenste in het AI-instellingen scherm. <parameters> configureert het gedrag van die AI, het doet hetzelfde als de Configureer knop in het AI-intsellingen scherm. Bijvoorbeeld:

start_ai admiralai use_planes=0,use_trains=1

reload_ai <company_slot> - verwijderd het bedrijf gegeven in <company_slot>, en zal de AI opnieuw starten. De Reload AI knop in het AI debug venster (EN) doet hetzelfe.

stop_ai <company_slot> - Stopt het AI gegeven in <company_slot>, en verwijderd het bedrijf daarna.

Zie ook


Mogelijkheid beschikbaarheid sinds

<1.0

1.0-1.2

1.3

1.4

1.5-1.7

Nightly

Personal tools