Hoofdpagina/Nl

From OpenTTD
Jump to: navigation, search


Welkom op de OpenTTD Wiki

Een door gebruikers bewerkte handleiding en de gids voor gebruikers en ontwikkelaars voor de Open Source Transport Tycoon Deluxe (EN) kloon.

OpenttdManual Nl.png

De handleiding biedt uitgebreide informatie over het spel. Nieuwe spelers kunnen terecht op ons tutorial artikel dat je helpt je met het opzetten van je eerste transport route.

Als je al eerder Transport Tycoon gespeeld hebt, overloop dan snel even de vergelijking tussen openTTD en Transport Tycoon Deluxe voor de verschillen. Als je eerder TTDPatch gespeeld hebt, een spel met enkele verbeteringen die ook in OpenTTD zitten, kan je de vergelijkingen tussen OpenTTD en TTDPatch (EN) eens nalezen.

Tot slot kan je voor algemene vragen terecht bij de veelgestelde vragen.

Code.png

Deze sectie behandeld alle (behalve grafische) aspecten i.v.m. de ontwikkelingen van OpenTTD. Nieuwe ontwikkelaars kunnen de veelgestelde vragen (EN) doornemen. Na het doornemen ervan kan je bijdragen aan de ontwikkelingen (EN) van het spel of meehelpen met de vertalingen.

Hier kan je de laatste ontwikkelingen (EN), verbeteringen voor opkomende versies (EN) en veelgevraagde verbeteringen (EN) terugvinden als je geïnteresseerd bent in de huidige status van het project. Als je al een ontwikkelaar bent, kan de documentatie over de huidige ontwikkelingen (EN) het artikel zijn dat je zoekt.

We hebben ook een community voor ontwikkelaars op IRC en op het ontwikkelaarsforum (EN).

Graphics.png

De grafische sectie is voor artiesten, NewGFX engine coders en andere grafisch gerelateerde ontwikkelaars kunnen overleggen over de grafische ontwikkelingen van het spel. Hier kan je de laatste ontwikkelingen vinden over 32bpp graphics (EN) (inclusief de extra zoomlevels (EN)), NewGRF (8bpp) en meer. Vergeet ook niet te kijken in de sectie hulpmiddelen hieronder voor andere grafisch gerelateerde resources.

De OpenTTD Community

Als je meer wilt weten, wilt helpen met het schrijven van documentatie of meer vragen hebt over de gameplay

EditDocs.png
Helpen met de documentatie

De OpenTTD documentatie wordt gewijzigd en opgeslagen in deze wiki. We nodigen je uit om wijzigingen en aanvullingen te maken, maar lees eerst de stijlhandleiding. Experimenteren kan in de zandbak.

Bezoek de village pump (EN) om te discussiëren over grote wijzigingen en toevoegingen aan de documentatie, of je kunt gelijk beginnen vanuit de verzoeken die uit de gevraagde artikelen (EN) lijst. Bedenk ook:

  • Sommige artikelen hebben nog maar kleine wijzigingen nodig. Van deze artikelen is een lijst beschikbaar. Als een heel artikel je (nog) te ver gaat is dit een mooie plek om te beginnen.
  • Als laatste zijn er nog de artikelen die over huidige gebeurtenissen (EN) gaan. Deze artikelen zijn rap verouderd, dus waarom niet een kijkje nemen of deze artikelen nog actueel zijn, als je tijd over hebt?
Help.png
Hulp krijgen

Heb je iets niet gevonden in de handleiding en nog steeds hulp nodig? Neem een kijk op onze forums (EN), de plaats voor al je vragen voor hulp en informatie omtrent de ontwikkelingen, of kom op ons IRC kanaal.

PlayerResources.png
Hulpmiddelen

Dit is een lijst van nuttige hulpmiddelen die geen deel uitmaken van de handleiding.

Personal tools