Hoofdpagina/Nl

From OpenTTD
Revision as of 16:26, 2 June 2019 by Niknetniko (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search


Welkom op de OpenTTD Wiki

Een door gebruikers bewerkte handleiding en de gids voor gebruikers en ontwikkelaars voor de Open Source Transport Tycoon Deluxe (EN) kloon.

OpenttdManual Nl.png

De handleiding biedt uitgebreide informatie over het spel. Nieuwe spelers kunnen terecht op ons tutorial-artikel, dat je helpt met het opzetten van je eerste transportroute.

Als je al eerder Transport Tycoon gespeeld hebt, overloop dan snel even de vergelijking tussen OpenTTD en Transport Tycoon Deluxe voor de verschillen. Als je eerder TTDPatch gespeeld hebt, een spel met enkele verbeteringen die ook in OpenTTD zitten, kan je de vergelijkingen tussen OpenTTD en TTDPatch (EN) eens nalezen.

Tot slot kan je voor algemene vragen terecht bij de veelgestelde vragen.

Code.png

Deze sectie behandeld alle (behalve grafische) aspecten i.v.m. de ontwikkeling van OpenTTD. Nieuwe ontwikkelaars kunnen de veelgestelde vragen (EN) doornemen. Na het doornemen ervan kan je bijdragen aan de ontwikkeling van het spel of meehelpen met de vertaling.

Als je geïnteresseerd bent in de huidige status van het project kan je de recente wijzigingen (EN) bekijken, het ontwikkelaarsforum bekijken of deelnemen aan het IRC-kanaal.

Graphics.png

De grafische sectie is voor artiesten, ontwikkelaars van de NewGFX engine en andere grafisch gerelateerde ontwikkelaars kunnen overleggen over de grafische ontwikkelingen van het spel. Hier kan je de laatste ontwikkelingen vinden over 32bpp graphics (EN) (inclusief de extra zoomlevels (EN)), NewGRF (8bpp) en meer. Vergeet ook niet te kijken in de sectie hulpmiddelen hieronder voor andere grafisch gerelateerde resources.

De OpenTTD Community

Als je meer wilt weten, wilt helpen met het schrijven van documentatie of meer vragen hebt over de gameplay, bekijk dan onderstaande hulpmiddelen:

EditDocs.png
Helpen met de documentatie

De OpenTTD-documentatie wordt gewijzigd en opgeslagen in deze wiki. We nodigen je uit om wijzigingen en aanvullingen te maken, maar lees eerst de stijlhandleiding. Experimenteren kan in de zandbak.

Bezoek de village pump (EN) om te discussiëren over grote wijzigingen en toevoegingen aan de documentatie, of je kunt gelijk beginnen vanuit de verzoeken die uit de gevraagde artikelen (EN) lijst. Bedenk ook:

  • Sommige artikelen hebben nog maar kleine wijzigingen nodig. Van deze artikelen is een lijst beschikbaar. Als een heel artikel je (nog) te ver gaat is dit een mooie plek om te beginnen.
  • Als laatste zijn er nog de artikelen die over huidige gebeurtenissen (EN) gaan. Deze artikelen zijn rap verouderd, dus waarom niet een kijkje nemen of deze artikelen nog actueel zijn, als je tijd over hebt?
Help.png
Hulp krijgen

Heb je iets niet gevonden in de handleiding en nog steeds hulp nodig? Neem een kijk op onze forums (EN), de plaats voor al je vragen voor hulp en informatie omtrent de ontwikkelingen, of kom op ons IRC-kanaal.

PlayerResources.png
Hulpmiddelen

Dit is een lijst van nuttige hulpmiddelen die geen deel uitmaken van de handleiding.

Personal tools