Oktatás/Játék Kezdete/Hu

From OpenTTD
(Redirected from Játék Elkezdése/Hu)
Jump to: navigation, search


1. Játék kezdete   2. Buszok   3. Vonatok   4. Repülők   5. Következtetések  
OpenTTD Oktatás
Bővebb leírások

Üdvözöllek az OpenTTD általános játékmenetének bemutatásán! Itt megtudhatod, hogyan kell elkezdeni a játékot, és miként lehet a buszokat és a vonatokat forgalomba állítani. Ez nagyjából 30 perc alatt megtanulható. Ha elakadnál, tartsd az egérmutatót az egyik ikonra kb. két másodpercig, és megjelenik annak rövid leírása. Az itt, jobb oldalon olvasható menüben további részletes útmutatót találsz a játékról, amit érdemes tanulmányozni, ha valamit részletesebben is meg szeretnél ismerni.

Kezdük a játékot

Main menu new game Hu.png

OpenTTD főmenüje

Mikor elindítod az OpenTTD-t, a fenti menüt fogod látni.

  • Kattints az Új játék gombra. Ekkor megnyílik a Térkép létrehozása ablak tele számos káprázatos lehetőséggel. Hagyd most ezeket az értékeket az alapbeállításukon.
Worldgenerationdialog Hu.png

A Térkép létrehozása ablak. Az ablak tetején a négy képpel tudod a klímát váltani. Mi most így hagyjuk a beállításokat az oktatás kedvéért.

  • Nyomd meg a nagy zöld Generál gombot. A játék most készít neked egy új világot, amelyen játszhatsz.

A játékban

Aftergamestart.png

A játék kezdeti állapota.

A most látott képernyő az, amelyet az OpenTTD játék során használni fogsz. Középen láthatod a zöld tájat, talán egy ipari létesítményt, néhány várost, vagy erdőt itt-ott. Ez az az világ, amelyet a kereskedelem alábbi eszközeivel kell megszelídítened: közutak, vasutak, kikötők, és repterek.

A képernyő tetején helyezkedik el a menüsor. Az egér jobb gombjával a gombokra kattintva egy buborékfelhőben olvashatsz egy rövid leírást a gomb használatáról. Néhány gomb egy legördülő menüt nyit meg. A menüpontok eléréséhez tartsd nyomva rajtuk az egér bal gombját, majd a keresett menüpont fölé érve engedd el az egérgombot menüpont aktiválásához.


Következő: A buszok használata »

Personal tools