Kezdőlap/Hu

From OpenTTD
Revision as of 07:29, 31 July 2015 by Bistyu (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search


Üdvözlünk az OpenTTD Wikin

A felhasználók által módosított leírások, és fejlesztések ismertetése a nyílt forráskódú Transport Tycoon Deluxe másolatának felhasználóiknak, és fejlesztőiknek.

OpenttdManual Hu.png

A leírás részleteiben mutatja meg, hogy hogyan játssz. Amennyiben új játékos vagy, ajánljuk a Játék Elkezdése cikket elolvasásra, hogy elkészíthesd az első szállítási útvonaladat, vagy kipróbálhatod a oktatást.

Ha már korábban is játszottál a Transoprt Tycoonnal, akkor az eltérések az OpenTTD és a Transport Tycoon Deluxe között cikket érdemes elolvasnod.
Amennyiben a TTDPatchek valamelyikével játszottál, akkor lehet, hogy a patched már beépítésre került a játékba, ezért kérünk, olvasd át a változások a TTDpachtek és az OpenTTD között cikket. Végül, az általános kérdések válaszaiért tekintsd meg a Fejlesztési GyIK-et.

Code.png

Ez a bekezdés a nem grafikus OpenTTD fejlesztésekről szól. Minden új fejlesztés elkezdéséhez, először olvasd át a Fejlesztési GyIK-et. Ha van kedved, akkor csatlakozhatsz a már folyamatban lévő fejlesztésekhez, vagy a fordításokban segíthetsz. Ha a fejlesztés már elkészült, akkor használhatod a fejlesztések leírásait.

Fejlesztői közösségeket az alábbi IRC szobákban, illetve a fejlesztői fórumon találsz.

Graphics.png

A grafikai szekcióban vannak a NewGFX mérnöki kódolói, és egyéb grafikával kapcsolatos fejlesztések művészei. Keresd a legutóbbi fejlesztéseket a 32bites rajzok, NewGRFek (8bpp) és egyebek terén.
Végül, ne felejtsd el az alább található Játékosok készletei részt megtekinteni.

Az OpenTTD Közösségek

Ha többet akarsz megtudni, segíteni a dokumentációban vagy további segítséget a játékkal kapcsolatban tanulmányozd az alábbiakat:

EditDocs.png
Dokumentáció segítése

Az OpenTTD Dokumentációt ennek a wikinek a segítségével tároljuk és szerkesztjük. Bátran vágj bele Te is a szerkesztésbe, ha megvan a tudásod hozzá, de mindenképp tanulmányozd előtte a Stíluskalauzt, és próbáld ki magad a Homokozóban.

Látogasd meg a vízforrás cikket ahol megtárgyalhatod a többiekkel a dokumentáció minden nagyobb változtatását és bővítését, vagy rögtön hozzákezdhetsz egy részhez a Kívánságlistáról. Tehát:

  • Az ezen a listán található cikkek kisebb módosításokra szorulnak, hogy kielégítsék igényeinket. Ha nem teljes cikkeket akarsz írni, akkor itt a helyed.
  • Vannak cikkek, amik több munkát igényelnek, mielőtt késznek nevezhetjük őket, ezeket itt találod.
  • Végül, vannak cikkek aktuális dolgokról amik gyorsan évülnek. Miért nem nézel utánuk - ha még mindig aktuálisak - ha van egy kis időd?
Help.png
Segítség

Szükséged van további segítségre, és a kézikönyvben nincs benne? Próbáld ki fórumainkat, a legfontosabb segítséget és szerkesztői információt, vagy csatlakozz az IRC szobánkhoz.

PlayerResources.png
Játékosok készletei

Ez egy lista hasznos forrásokról, amelyek nem részei a kézikönyvnek.

Personal tools