Klimaat/Nl

From OpenTTD
(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
(Subtropisch: Translating...)
(Speelgoedland: Translating...)
Line 44: Line 44:
  
 
==Speelgoedland==
 
==Speelgoedland==
[[Image:Toylandscreenshot.png|thumb|right|300px|Toyland climate]]
+
[[Image:Toylandscreenshot.png|thumb|right|300px|Speelgoedland klimaat]]
  
Toyland is a completely fictional climate containing surreal graphics, emulating a child's world.
+
Speelgoedland is een volledig fictief klimaat met surrealistische graphics: een beeld van een kinderwereld.
  
Candy and sweets represent buildings and trees, as well as toys replacing goods and trains. Every single graphic in Toyland is new, including roads and rail. The roads simulate a toy race track, while the railways have larger sleepers. All vehicles have silly sounds and faces drawn on them. There is very little choice of vehicles, with only basics provided with low horsepower.  
+
Snoep en zoetigheden te vertegenwoordigen gebouwen en bomen, evenals speelgoed ter vervanging van goederen en treinen. Elke afbeelding in speelgoedland is nieuw, met inbegrip van wegen en het spoor. De wegen simuleren van een speelgoedracebaan, terwijl de spoorwegen grotere dwarsliggers hebben. Alle voertuigen zijn rare geluiden en gezichten erop getekend. Er is zeer weinig keuze in voertuigen, met alleen basis voorzien van een laag vermogen.
  
Toyland is the least liked climate of OpenTTD due to its bright and jarring colours, as well as its overall cheesyness and clichés. This has lead to numerous attempts to reform the climate into a Mars landscape (below), and it will almost certainly be omitted from 32bpp graphics versions of OpenTTD when they are released. All factories and goods are replaced with surreal ones, such as a "[[Toffee Quarry]]" and "[[Battery Farm]]".
+
Speelgoedland is het minst gespeelde klimaat van OpenTTD vanwege zijn heldere en schokkend kleuren, evenals de algemene afgezaagdheid en clichés. Dit heeft geleid tot talrijke pogingen om het klimaat naar een Marslandschap om te vormen (hieronder), en het zal vrijwel zeker worden weggelaten uit 32bpp grafische versies van OpenTTD wanneer deze worden vrijgegeven. Alle fabrieken en goederen worden vervangen met surrealistische degenen, zoals een "[[Toffee Quarry|toffee-groeve (EN)]]" en een "[[Battery Farm|batterijenboerderij (EN)]]".  
  
 
'''landscape = toyland''' in openttd.cfg
 
'''landscape = toyland''' in openttd.cfg

Revision as of 20:48, 18 May 2011

Translation.png

Dit artikel wordt vertaald vanuit het oorspronkelijk Engelse artikel: Climate.

Percentage: 0%
  

U kunt een bijdrage leveren door te helpen bij het verbeteren van de tekst.

  • Maak gebruik van de Stijlhandleiding voor de juiste bewerking.
  • Vergeet niet om dit sjabloon te verwijderen zodra het artikel correct vertaald is.


Er zijn 4 klimaten: Gematigd, Subtropisch, Subarctisch en Speelgoedland, elk met z'n eigen landschap. Naast dat ze elk hun eigen grafische set van gebouwen en landschappen hebben, beschikt elk landschap over hun eigen set voertuigen en industrieën. De meeste voertuigen komen voor in verschillende aantal klimaten, en voertuigen die voorkomen in het arctische en tropische klimaat zijn dan ook nagenoeg identiek. Het klimaat heeft ook effect op een aantal karaktereigenschappen van het spel, zoals verschillende eisen voor het groeien van gemeentes en groeitempo.

Contents

Gematigd

Gematigd klimaat


Het gematigde klimaat dateert uit de originele versie van het Transport Tycoon spel in 1994. Het klimaat is gebaseerd uit Verenigd Koninkrijk waar de TTD ontwikkelaars Chris Sawyer, Simon Foster en John Broomhall leven. Dat het spel afstamt van het Verenigd koninkrijk is te zien aan de voertuigen die soms nog te zien zijn in het echte leven en de architectuur - vele gebouwen in het spel zijn gebaseerd op echte gebouwen in Glasgow, de woonplaats van Chris Sawyer.

Het gematigde klimaat is het meest populaire klimaat, het bevat het meeste variaties aan treinen en de snelste treinen. Het is ook te zien in de gebruikte NewGRF sets, daar de 2 meest populaire sets (de UK Renewal Set (EN) en DBSet (EN)) exclusief in dat klimaat werken. Het klimaat heeft ook één van de meest waardevolle goederen: kolen, en is waarschijnlijk het makkelijkste klimaat om geld te verdienen. In tegenstelling tot het subtropische klimaat is er geen vereiste om steden te laten groeien door middel van voedsel of water en zijn er weinig restricties waarin industrieën zich mogen bevinden.

landscape = temperate in openttd.cfg.

Subarctisch

Subarctisch klimaat

Het sub-arctische klimaat werd toegevoegd in Transport Tycoon Deluxe in 1995, samen met het subtropische klimaat en speelgoedland. Het is gebaseerd op Noord-Amerika (EN), waarschijnlijk Canada (EN). Dit wordt duidelijk uit de stijl van de treinen die beschikbaar zijn en het feit dat de gemeentenamen nog steeds Brits-gebaseerd zijn (Canada is een land uit de Gemenebest).

Het meest opvallende kenmerk van het subarctische klimaat is de sneeuw boven een bepaalde lijn. Elk gebouw en de bomen boven de sneeuwgrens worden dus ook met sneeuw bedekt. De graphics van het subarctische klimaat zijn gescheiden van het gematigde en subtropische klimaat, maar veel afbeeldingen worden opnieuw gebruikt. Hieronder vallen o.a. de graphics voor de infrastructuur. In het subarctische klimaat zijn er nieuwe industrieketens beschikbaar, waaronder de papierketen en de nieuwe eten-lading die moet worden geleverd om de steden boven de sneeuwgrens in staat te stellen te groeien. Een klein verschil met het gematigde klimaat is het feit dat de bossen zich boven de sneeuwgrens moeten bevinden. Subarctisch is ook een populaire klimaat om in te spelen, maar niet in de mate van het gematigde klimaat vanwege de beperkte treinkeuze. Er zijn nog geen elektrische treinen in het subarctische klimaat, en het deelt zijn locomotieven (EN) met het subtropische klimaat. Er zijn vervangende sets voor dit klimaat, met name de Noord-Amerikaanse Vernieuwing Set (EN).

landscape = arctic in openttd.cfg.

Subtropisch

Subtropisch klimaat

Het subtropisch klimaat is ook geïntroduceerd met Transport Tycoon Deluxe. Het is gevestigd in Midden (EN)- / Zuid-Amerika (EN), wat volgt uit de gemeentenamen en de treinen (EN) die beschikbaar zijn.

Dit klimaat heeft weelderige regenwouden waar er gras groeit de buurt van water locaties, maar ook dorre woestijnen met cactussen waar er geen water is. Steden in de woestijn hebben voedsel en water nodig om te groeien. Voedsel wordt geproduceerd door voedselfabrieken (EN), en water komt uit waterbronnen (EN) in de woestijn dat vervoerd moet worden naar watertorens. Er zijn nogal wat beperkingen waar industrieën kunnen worden geplaatst, met name voedselfabrieken en landbouw die moet worden geplaatst in grasland, houtzagerijen moet worden omgeven door regenwoud en waterbronnen zijn alleen te vinden in de woestijn. Een eigenaardigheid die uniek zijn voor het subtropische klimaat is de houtzagerij, welke alleen kan worden gefinancierd door de speler en die bomen hakt in de omgeving. Als de bomen op zijn moeten ze worden geplant door de speler. Een van de originele scenario's van Transport Tycoon Deluxe genaamd "Megarail 1960" was een tropisch scenario dat spelers over een spoorwegennetwerk leerde.

Het subtropische klimaat is niet zo populair als het gematigde klimaat omdat de keuze van treinen in het subtropische klimaat hetzelfde is als in het subarctische klimaat. Er is ook slechts één stoomlocomotief beschikbaar in deze twee klimaten.

landscape = tropic in openttd.cfg.

Speelgoedland

Speelgoedland klimaat

Speelgoedland is een volledig fictief klimaat met surrealistische graphics: een beeld van een kinderwereld.

Snoep en zoetigheden te vertegenwoordigen gebouwen en bomen, evenals speelgoed ter vervanging van goederen en treinen. Elke afbeelding in speelgoedland is nieuw, met inbegrip van wegen en het spoor. De wegen simuleren van een speelgoedracebaan, terwijl de spoorwegen grotere dwarsliggers hebben. Alle voertuigen zijn rare geluiden en gezichten erop getekend. Er is zeer weinig keuze in voertuigen, met alleen basis voorzien van een laag vermogen.

Speelgoedland is het minst gespeelde klimaat van OpenTTD vanwege zijn heldere en schokkend kleuren, evenals de algemene afgezaagdheid en clichés. Dit heeft geleid tot talrijke pogingen om het klimaat naar een Marslandschap om te vormen (hieronder), en het zal vrijwel zeker worden weggelaten uit 32bpp grafische versies van OpenTTD wanneer deze worden vrijgegeven. Alle fabrieken en goederen worden vervangen met surrealistische degenen, zoals een "toffee-groeve (EN)" en een "batterijenboerderij (EN)".

landscape = toyland in openttd.cfg

Mars

Mars climate (Not in OpenTTD)

The Martian "climate" is not in OpenTTD, as it was curiously omitted from Transport Tycoon Deluxe. It appears only in "Transport Tycoon & World Editor", as the "alternate" graphics set. While the graphics, including the UI, are radically different, the vehicles and industries are identical to the temperate climate, down to the names.

However it is possible to get a GFX file that replaces Toyland with Mars. It's mainly a graphics change but it also keeps all the new trains from Temperate.

This GRF can be found here: http://grfcrawler.tt-forums.net/details.php?do=details&id=39


Externe Links

Personal tools