Vehicles/Ca

From OpenTTD
(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
m
m (+HU)
Line 5: Line 5:
 
|es=Vehículos
 
|es=Vehículos
 
|fr=Véhicules
 
|fr=Véhicules
 +
|hu=Járművek
 
|nl=Voertuigen
 
|nl=Voertuigen
 
|pl=Tabor
 
|pl=Tabor

Revision as of 15:07, 10 September 2013En OpenTTD, els vehicles són els elements que asseguren el transport de càrregues. Són l'única font d'ingressos, i per tant els ha de desplegar sobre el mapa per assegurar l'èxit de la seua empresa.

Adquirits a les cotxeres i altres depòsits, segueixen les seues ordres, circulen per diferents estacions, i carreguen la càrrega disponible que vostè els indica i són capaços de portar (Els trens de passatgers no recullen correu, per exemple, a menys que els afegeixi una vagó de correu).

Hi ha quatre tipus principals de vehicles en OpenTTD, cadascun representant diferents transports. Són els següents:

Tipus de vehicles

Cada mitjà de transport té els seus avantatges i els seus inconvenients:

  • Els vaixells tenen una capacitat alta i fixa, però es mouen lentament i tenen un alt cost inicial.
  • Els avions generen molts diners, però els aeroports requereixen molt espai, i a més són necessaris aeroports molt grans per poder utilitzar molts avions.
  • Els vehicles de carretera es poden moure amb facilitat per pobles i ciutats, però transporten poca càrrega i fan pocs diners per viatge.
  • Els trens poden transportar molta càrrega i viatgen bastant ràpid, i en general són més barats a llarg termini. Però la infraestructura requereix molt espai, i una planificació anticipada per a xarxes d'alta capacitat.

Cada vehicle té un nivell de fiabilitat diferent, relacionat amb el nombre d'avaries que pot patir. De tant en tant li oferiran prototips en exclusiva per a la seua companyia; aquestes versions prototip tenen una fiabilitat menor que la versió definitiva que surt un any després.

És possible fer-se ric en el joc amb qualsevol tipus de vehicle, si tenim un entorn adequat. Per a grans distàncies els avions i els trens funcionen prou bé. Per a distàncies més xicotetes, quan haja de transportar enormes quantitats de càrrega, els vaixells poden ser una bona solució (per exemple a les plataformes petrolíferes). Els vaixells són inapropiats per a viatges molt llargs per la penalització del temps. Vegeu ingressos per càrrega per a més detalls sobre el càlcul dels ingressos.

Prototips

De tant en tant, li oferiran a la seua empresa l'ús exclusiu per un any d'un prototip de vehicle nou. Els prototips en general tenen un baix nivell de fiabilitat, però aquest augmenta una vegada que el vehicle es llança oficialment. Si accepta una d'aquestes ofertes d'ús exclusiu però no es molesta en construir el vehicle, no rebrà més ofertes similars en els següents 5 anys. Aquests assajos s'ofereixen a totes les empreses que estan per sota de l'empresa que té la màxima qualificació. Les empreses controlades per IA també poden obtenir aquestes ofertes.

Valoració de la fiabilitat màxima

Quan apareixen els nous models de vehicles, comencen generalment amb un nivell de fiabilitat màxima completament baix. Aquest nivell de fiabilitat va pujant gradualment durant un any o dos (1% al mes) fins que arriba al valor màxim. Després es manté estable amb aquest valor durant molts anys, fins que el model és finalment retirat del servei i comença a baixar.

Veja també

Personal tools