Voertuigen/Nl

From OpenTTD
Revision as of 15:08, 10 September 2013 by Zqrc (Talk | contribs)

Jump to: navigation, searchIn OpenTTD wordt je bedrijf in beweging gehouden met voertuigen. Ze produceren je enige bron van inkomen en moeten dus goed ingezet worden om je bedrijf succesvol te maken. Je voertuigen worden gebouwd in depots, volgen je orders tussen stations en zullen alle beschikbare vracht opladen die ze kunnen vervoeren. Passagierstreinen zullen bijvoorbeeld geen post ophalen totdat je een postwagon toevoegt. Er zijn vier verschillende voertuigtypes in OpenTTD, die elk de belangrijkste transportmethodes vertegenwoordigen. Het zijn de volgende:

Voertuigtypes

Elke transportmethode heeft zijn eigen voor- en nadelen:

  • Schepen hebben een grote capaciteit, maar bewegen zich traag voort en zijn vrij duur in de aanschaf.
  • Vliegtuigen verdienen een hoop geld, maar vliegvelden nemen veel ruimte in beslag en er zijn grote vliegvelden nodig om een groot aantal vliegtuigen af te handelen.
  • Wegvoertuigen verplaatsen zich gemakkelijk in dorpen en steden, maar vervoeren kleine hoeveelheden vracht en verdienen ook kleine sommen per rit.
  • Treinen kunnen bijna elke hoeveelheid vracht vervoeren, zijn snel en zijn gewoonlijk het goedkoopst op de lange termijn. Hun infrastructuur vergt wel een hoop ruimte en een vooruitziende blik is noodzakelijk voor een efficiënt netwerk met een hoge capaciteit.

Elk voertuig verschilt in betrouwbaarheid, die gerelateerd is aan het aantal storingen dat een voertuig ondervindt. Zo nu en dan worden prototypes exclusief aan jouw bedrijf aangeboden, welke minder betrouwbaar zullen zijn door kinderziektes.

Je kunt met elk type voertuig rijk worden, afhankelijk van de omgeving. Over enorme afstanden doen treinen en vliegtuigen het erg goed, terwijl vrachtschepen op korte afstanden in grote hoeveelheden het uitstekend doen (zoals bij olieplatformen). Schepen zijn echter heel traag en doen het dan weer minder goed op de lange afstand omdat de reis veel tijd kost. Zie lading inkomen voor details over hoe het inkomen berekend wordt.

Zie ook

Personal tools