Bouw bushaltes en vrachtwagenlaadhallen/Nl

From OpenTTD
Jump to: navigation, search


In deze tutorial leer je hoe stations te bouwen voor wegvoertuigen te om laden en te lossen en hoe je een geschikte locatie vindt voor een halte. Wegvoertuigen kunnen het best worden gebruikt om personen te verplaatsen van gemeente naar gemeente of zelfs van de ene kant naar de andere kant van de gemeente. Als je de bouw van eenvoudige routes eenmaal onder de knie gekregen hebt, kun je ook gebruik maken van wegvoertuigen voor andere dingen.

Contents


Zoeken naar een geschikte locatie

Een gemeente

Klik en sleep met de rechter muisknop om je blik over de kaart te laten gaan. Zoek naar een groep huizen - dit is een gemeente. Van elke gemeente wordt de naam in het midden van de gemeente weergegeven, gevolgd door een getal tussen haakjes dat het aantal inwoners aangeeft. Probeer een gemeente te vinden met meer dan 500 inwoners.

Een bushalte bouwen

 1. Klik op de Bouw wegen knop Roadcnstr.png, waarna de Bouw wegen werkbalk verschijnt met alle middelen om wegtransport mogelijk te maken.
  Bouw wegen werkbalk
 2. Klik op de Bouw bushalte knop BsStp.png. Het Richting van bushalte venster verschijnt, waarin je 4 oriëntaties vindt van een busstation.
 3. Zoek een vrije tegel naast een stuk weg, in de buurt van huizen.
 4. Kies een geschikte oriëntatie, dusdanig dat de ingang richting de weg wijst.
  Kies een orientatie en een locatie
 5. Klik op de tegel om je busstation daar te bouwen. Het rode getal dat naar boven drijft vertelt je hoeveel geld je zojuist uitgegeven hebt. Als je de orientatie goed gekozen hebt zul je zien dat het laatste stukje weg tussen de bushalte en de hoofdweg automatisch aangelegd wordt. Uiteraard kun je ook op hellingen bouwen.
 6. Herhaal deze procedure om nog een bushalte te bouwen in een ander gedeelte van de gemeente.
  Twee bushaltes

Volgende: Bouwen van garage's/depots »

Personal tools