Felhasználói felület egyéb elemei/Hu

From OpenTTD
Jump to: navigation, searchEzen a lapon némi kiegészítő információt olvashatsz a játék felhasználói felületéhez kapcsolódóan.

Beviteli párbeszédablakok

1. Egy beviteli párbeszédpanel

Fent éppen a Vállalat neve párbeszédpanel látható, de valamennyi beviteli párbeszédpanel hasonlóan működik:

  • Az ablak címsorában a párbeszédpanel neve olvasható, pontosabban, hogy éppen milyen adatot viszel be vagy szerkesztesz.
  • Szöveg beviteléhez (vagy már bevitt szöveg szerkesztéséhez) csak kattints a fekete szövegmezőre, és a billentyűzettel írd be a szükséges szöveget, vagy, ha Windowsban vagy, a CTRL+V-vel illeszd be a vágólap tartalmát.
  • A beírt adatot az OK gombra kattintva, vagy a billentyűzet ENTER gombjának megnyomásával tárolhatod.
  • Az ablakot -- a beírt adat mentése nélkül -- a bal felső sarokban látható X jelre kattintva bezárhatod. A Mégsem gombnak ugyanez a hatása.
  • Az ablakot a képernyőn bárhová áthelyezheted, ha az egér bal gombjával a címsorra kattintva húzod.

Zárolt ablakok

2. Ablak rajzszeg-ikonnal

A billentyűzet Delete-gombjának megnyomásával minden ablak bezárul. Ha erre készülsz, de néhány ablakot nyitva tartanál, kattints a jobb felső sarkukban található rajzszeg-ikonra. Ezzel az ablakokat zárolod.
A Shift+Delete billentyűkombináció hatására minden ablak bezárul, a zárolt ablakok is.

Eszközleírás

3. Az eszközleírás megmutatja, hogy a járműablak eszköztárán melyik gomb mit jelent

Talán még emlékszel, az Oktatás-részben bármely építő eszköztárnál felbukkanó, az unalomig ismert mondatra: "Jó tudni: minden gombról rövid ismertetőt kaphatsz, ha az egeret két másodpercig fölötte tartod". Az eszközleírás (vagy helyi súgó) a játékterületen kívül bármilyen képernyőelemen működik, a Haladó beállítások eszközleírásra vonatkozó beállításainak megfelelően.

Personal tools