Hasło firmy/Pl

From OpenTTD
Jump to: navigation, search


W grach wieloosobowych, nowy gracz dołączający do serwera może zdecydować się na założenie nowej firmy lub dołączyć do istniejącej. Jeśli zdecyduje się dołączyć do już istniejącej, po zalogowaniu się może w pełni kontrolować wszystkie pojazdy i budynki firmy, nawet jeśli w firmie są inni gracze.

A co jeśli nie chcę, żeby inni gracze dołączyli do mojej firmy?

Kiedy grasz w trybie wieloosobowym, po otwarciu okna swojej firmy, znajdziesz przycisk Hasło. Wystarczy kliknąć na niego i wprowadzić hasło dla swojej firmy. Teraz każdy, kto chce dołączyć do Twojej firmy, będzie musiał podać to hasło.

Możesz ustawić hasło domyślne. To hasło będzie używane za każdym razem, gdy utworzysz nową firmę w grze wieloosobowej. Jest ono przechowywane w Twoim pliku konfiguracyjnym. Aby je ustawić, po wpisaniu hasła w polu Hasło należy użyć przycisku Hasło domyślne.

Gdy firma jest chroniona hasłem, przed przyciskiem Hasło w oknie Firmy wyświetlana jest ikona kłódki.

Ustawianie hasła

Nigdzie nie ma przycisku "usuń hasło", co robić?

Żeby usunąć hasło, pozostaw pole na hasło puste. W ten sam sposób możesz też usuwać napisy

Personal tools