Orders uitdelen aan voertuigen/Nl

From OpenTTD
Jump to: navigation, search
Deze tutorial geeft uitleg over de orders voor de versie OpenTTD 0.7.0 en later. Als je een oudere versie gebruikt van OpenTTD kijk dan in het artikel: Orders (oud)(EN)

Orders zijn belangrijk wanneer je OpenTTD wilt spelen. Wanneer je vergeet je voertuigen orders mee te geven weten ze niet wat ze moeten doen. Om succesvol vracht te laden en te lossen (wat in feite het doel is van het spel), zul je je voertuigen orders mee moeten geven. Dit zijn instructies zoals "ga hier naar toe, laad die vracht, en breng die daar naar toe".

Orders toekennen

1. Zoek het voertuig op dat je orders wilt geven en klik erop. Het voertuig kan in een garage staan als je het voertuig net hebt gekocht, of het kan al onderweg zijn. Voor een trein is het voldoende om op een van de wagons te klikken; dat heeft hetzelfde effect. Nu verschijnt het voertuigscherm:
Het voertuigscherm
2. Klik de Orders knop (rood omcirkelt in de schermafdruk). Dit zal het Orderscherm tonen, waarin elke order zal staan die het voertuig op dit moment heeft (in dit voorbeeld zijn er geen orders).
Het orderscherm

3. Klik op Ga naar en klik daarna op het station waar het voertuig heen moet.
4. Herhaal de stappen 2 en 3 voor ieder station.

5. Sluit het Orderscherm en klik op de balk onderin het Voertuigscherm om het voertuig te laten rijden.

Meer informatie

Orders: voor meer informatie over de (zeer uitgebreide) mogelijkheden.

Volgende: Voertuig aanpassen »

Personal tools