Pályaszerkesztő/Hu

From OpenTTD
Jump to: navigation, searchA pályaszerkesztő az OpenTTD-ben olyan eszköz, mely lehetővé teszi, hogy magad készíts pályát bármely éghajlaton. A terepet véletlenszerűen is lehet generálni, csakúgy, mint a településeket és a gazdasági épületeket, ezáltal téve a pálya létrehozását viszonylag könnyűvé.

A véletlenszerűen generált saját pálya továbbszerkeszthető települések, gazdasági épületek, utak és vízi utak hozzáadásával vagy szerkesztésével, vagy kiegészítő tájrendezéssel. Miután a pályaszerkesztőben nincsenek cégek, olyan tárgyakat építeni, amit csak cég építhet, mint pl. vasutat vagy repülőteret, nem lehet. A településeket akár a legnagyobb méretükre is lehet növelni.

A főmenüből indított pályaszerkesztő üres, sík tájat generál. Ha másik tájat szeretnél készíteni, vagy a táj méretét szeretnéd megváltoztatni, kattints a tájszerkesztő eszközre:

Se generate map.png

A pályaszerkesztő története

A pályaszerkesztő nem volt az eredeti 1994-es Transport Tycoon része, az utóbb egészült ki pályaszerkesztő csomaggal. Ez megmaradt a Transport Tycoon Deluxe-ban, ennek következtében az OpenTTD-nek is már a kezdetektől fogva, több frissítésen esett át.

Lásd még

Personal tools