Repterek építése/Hu

From OpenTTD
Jump to: navigation, search


Nagyon nagy távolságban található városok összeköttetéséhez jól jöhetnek a repülőgépek. A repterek a fogadásukhoz szükségesek.

Contents

Kezdetek

Megépítésüket a menüsoron található Repülőtér építése gomb Airport build button.png megnyomásával kezdheted.

Airport construction Hu.png

A Repülőtér-építő eszköztár funkciói

Az ikonok önmagukért beszélnek. Balról jobbra:

  • Build airport.png Repülőtér: Lehetővé teszi a megfelelő repülőtér-típus kiválasztását.
  • Clear title.png Terület megtisztítása: Építmények lerombolása egy mezőről (mintha a tárjendező eszköztárat használnád).

A repülőtér fajtái

Főcikk: Repülőterek

Az idő előrehaladtával egyre több repülőtér-típusból választhatsz. A kezdetekben a lehetőségeid meglehetősen korlátozottak. Ha választottál, keress a repülőtérnek egy megfelelő helyet, és tedd le.

Reptér kiválasztása

Ha légiflottád támogatása céljából a repülőteret bővíteni szeretnéd, elsőként győződj meg arról, hogy nincs repülőgép sem a repülőtéren, sem a hangárban. Töröld a repülőteret. Az "állomás" neve ideiglenesen szürkén jelenik meg. Amint az új repteret elhelyezed a régi közelében, ugyanaz az állomásnév újra az eredeti színével fog megjelenni. Ettől kezdve a régi reptérrel kapcsolatban lévő valamennyi repülőgép az új, nagyobb repteret fogja automatikusan használni.

Repülőgépek vásárlása

Főcikk: Repülőgépek

Amint a repülőtered megépült, vásárolhatsz repülőgépeket. Ehhez kattints egyszer a reptér hangárjára a hangár ablakának megnyitásához. Válaszd az Új repülőgépek gombot. Újabb ablak ugrik elő a megvehető repülőgépek listájával. Válassz ki egyet, amiről azt gondolod, hogy szükséged lesz rá, majd kattints a Megvesz feliratra. A repülőgép megjelenik a hangárban, és megnyílik a repülőgép ellenőrző ablaka is. Állíts be neki utasításokat, vagy - ha szükséges és lehetséges - alakítsd át, majd kattints a vörös Áll feliratra az elindításához.

Personal tools