Semnale/Ro

From OpenTTD
Jump to: navigation, search


Semnalele feroviare permit controlarea trenurilor. Ajută că un tren să nu fie pe un segment de cale ferată pe care se află un alt tren, deci ajută la prevenirea ciocnirii trenurilor.

Contents

Semnal standard

Ele împart calea ferată în blocuri. Arată verde dacă blocul de după ele e liber și roșu dacă nu. Un bloc e alcătuit din toate porțiunile de șină la care se poate ajunge, până la următorul semnal feroviar. Inițial permit mergerea în ambele sensuri. Dacă mai dai click o dată pe semnal după ce l-ai plasat va permite trenurilor să meargă într-un singur sens. Click încă odată pentru a-l schimba.

Ross.jpg

Semnal de cale

Semnalele de cale sunt înconjurate de pătratul roșu

Ele vor arăta verde dacă trenul nu se va întâlni cu un alt tren până la următorul semnal de pe parcurs, chiar dacă pe o porțiune din bloc pe care trenul nu va merge e un alt tren. Semnalele de cale simple permit trecerea în sensul opus, cele cu sens unic nu.

Semnal de ieșire

Se comportă asemenea semnalelor standard, lumina lor verde fiind necesară declanșării luminii verzi la semnalele de intrare și cele combinate.

Semnal de intrare

Dacă un semnal de ieșire sau combinat ce poate fi parcurs de tren e verde, atunci e verde și permite trecerea trenului. Altfel e roșu și trenul stă.

Semnal combinat

Combină semnalul de intrare și de ieșire cum am spus mai sus

Bug-ul la semnalul de ieșire

Trenurile fără ordine nu țin cont de semnalele de ieșire. Astfel pot apărea ciocniri între trenuri.

Personal tools