Tutorial/Dues vies/Ca

From OpenTTD
Jump to: navigation, search


1. Dues andanes   2. Dues vies  


Instruccions a fons

Quan s’utilitza una única via per a uns quants trens que es mouen entre dues estacions, pot ocórrer que un tren haja d’esperar molt de temps abans de poder usar la via, sobretot si és molt llarga. Açò es deu al fet que només pot circular un tren en cada tram (bloc) de vies al mateix temps, per a així evitar col·lisions.

Via doble parcial

Com solució pot dividir la seua llarga via en uns quants trams (o blocs) més xicotets, com es mostra a continuació.

PartlyDoubleTracks.png

Via doble (parcial)

També hem doblat parcialment la llarga via senzilla que teníem entre les dues estacions. Els trens van a la central d’energia per la via en primer pla, i tornen cap a la mina per la via en segon pla. D’aquesta manera, els trens poden encreuar-se a mitat de camí.

Els senyals en la part de la via doble són d’una cara només, ja que els trens circulen en aquest tram en només un sentit.

Via doble completa

Doblar un tram de la via ha permès l’encreuament de trens, però encara té l’inconvenient que els trens no es sincronitzen prou bé, produint-se retards i esperes innecessàries. Una solució lògica seria doblar tota la via.

FullyDoubleTracks.png

Via doble (total)

D’aquesta manera, hi ha tota una via per al trajecte dels trens que van cap a la central tèrmica i una altra per als trens que van cap a la mina.

Observe que a més de duplicar la via, l’hem dividida per trams (o blocs) amb senyals unidireccionals. D’aquesta manera, els trens poden viatjar l’un darrere de l’altre per la mateixa via, sempre que no compartisquen el mateix tram. Així millora notablement l’eficiència.

A més, hem construït altres cotxeres prop de l’estació de la central tèrmica, millorant així el manteniment dels trens.

Personal tools