Vehicule/Ro

From OpenTTD
Jump to: navigation, search


În OpenTTD vehiculele îți țin compania în mișcare. Doar ele îți dau profit așa că trebuie să le organizezi cât mai bine. Ele se construiesc în depouri, urmează ordine și se duc dintr-o stație într-alta și vor încărca orice marfă prezentă în stație care poate fi încărcată în acel vehicul (un autobuz nu va încărca colete poștale sau altă marfă în afara călătorilor).

Contents

Tipuri de vehicule

Sunt 4, fiecare cu plusuri și minusuri:

  • Train Information button.png Trenuri (au capacitate adaptabilă, călătoresc repede, sunt cele mai ieftine pe termen lung, dar necesită o planificare atentă pentru rețelele de transport de mare capacitate, ocupă mult spațiu)
  • Road Vehicle Information button.png Autovehicule (se mișcă ușor prin orașe dar au capacitate mică)
  • Ship Information button.png Vapoare (au capacitate mare dar se mișcă încet și au costuri inițiale măricele)
  • Aircraft Information button.png Avioane (fac mulți bani dar aeroporturile necesită mulți bani, aeroporturile mari sunt necesare dacă pe acel aeroport decolează/aterizează multe avioane)

Sfaturi

Te poți îmbogăți din orice vehicul dacă știi cum să-l folosești și în ce circumstanțe. Avioanele și trenurile sunt recomandate pe distanțe lungi. Vapoarele se pretează pe distanțe mici. Se vor evita pe distanțele mari deoarece sunt încete.

Eficiența maximă

Determină câte defecțiuni ar putea avea vehiculul. Se resetează la valoarea maximă a vehicului la depou. La apariția unui nou model ea e destul de mică. Va crește cu 1% în fiecare lună până la o anumită valoare maximă, acolo rămânând timp de mulți ani, până va începe să scadă, apoi modelul va fi retras de pe piață.

Prototipuri

O companie poate primi o ofertă să aibă acces exclusiv la un vehicul cu un an înainte de lansarea oficială. El va avea o eficiență maximă mică. Dacă ai acceptat o astfel de ofertă dar nu ai cumpărat niciun vehicul din acel tip în acel an de zile nu vei mai primi alte oferte timp de 5 ani. În rest toate companiile vor primi aceste oferte, începând de la cea cu cel mai mare rating.

Personal tools