Construir cotxeres/Ca

From OpenTTD
Jump to: navigation, search


Instruccions a fons
Notice.png

Nota
Aquesta pàgina descriu només les cotxeres ferroviàries. També hi ha altres cotxeres i depòsits per als altres tipus de transport.

Tutorial sobre la construcció de cotxeres de trens. Ací aprendrà com construir les cotxeres (lloc, posició) de manera que es connecten amb les vies. Les cotxeres són el lloc on es compren els trens i també s’usen per al manteniment dels trens que circulen, així que assegure’s de que els trens puguen entrar i eixir d’elles.

Contents

Com fer unes cotxeres?

 1. En primer lloc, ha d’obrir la barra d'eines de Construcció de ferrocarril: faça clic en el botó Construeix vies (Manual html m772c5b23.png) en la barra de menú principal:
  Barra d'eines Construcció de Ferrocarril
 2. Faça clic en el botó Construeix unes cotxeres o polse "7". S’obri una nova finestra Orientació Cotxeres.
  Seleccione el botó Construeix unes cotxeres
 3. Seleccione l’orientació de l’eixida de les cotxeres (per ací eixiran els trens a les vies).
  Finestra Orientació Cotxeres
 4. Ara ha de col·locar les cotxeres al costat de les vies, amb l’eixida orientada cap a les vies.
  Trie una orientació per a les cotxeres
 5. Quan estiga content amb la posició, faça clic per a col·locar les cotxeres. Si hi ha rails adjacents a les cotxeres, es crearan vies addicionals de connexió de forma automàtica.
  Unes cotxeres noves connectades amb vies automàticament

Recorde, sempre pot destruir les cotxeres amb l'eina Enderroca edificis (dinamita Clear title.png).

On col·locar unes cotxeres?

On col·locar unes cotxeres és una decisió estratègica que només depèn de vosté. (Sempre pot posar un parell de cotxeres en cada traçat i esperar que ocórrega el millor, Smile 22px.png)

Ha d’assegurar-se de que els trens:

 • reben un manteniment eficaç
 • no provoquen embossos en la xarxa per culpa d’aquest servei.

Hi ha algunes estratègies per a aconseguir aquests propòsits:

 1. Ordene als trens que facen el manteniment a intervals de temps específics o afija en la llista d’ordres del tren les cotxeres. Les cotxeres es poden afegir a la llista d’ordres del tren de la mateixa manera que les estacions i els punts de control.
  Cotxeres a l’entrada d’una estació
  Cotxeres col·locades en les vies
 2. Construir rails de tal forma que els trens es vegen obligats a entrar en unes cotxeres cada vegada que passen a través d’una estació o tram de via.
  Cotxeres en una estació de final de línia. Els trens estan obligats així a fer el manteniment.
  Cotxeres que obliguen als trens a fer el manteniment enmig d’un tram de via.

Existeixen també altres configuracions avançades per a corregir alguns problemes de les configuracions bàsiques descrites anteriorment.

Els problemes més comuns relacionats amb les cotxeres són:

 • Els trens ràpids disminueixen la seua velocitat quan entren o ixen d’unes cotxeres el que ralentitza l’entrada d’altres trens. Açò podria portar a un embós de trànsit en una xarxa ferroviària atapeïda.
 • Els angles, utilitzats sovint prop de les cotxeres, també ralentitzen els trens.
 • Si el trànsit és intens, els trens poden "acumular-se" en les cotxeres i romandre allí durant molt de temps. Per exemple, en fer unes cotxeres al final d’una estació, si un tren entra en eixes cotxeres, quan entre un nou tren a l’estació bloquejarà l’eixida del primer tren. Açò pot repetir-se després una altra volta o més, augmentant cada vegada més el nombre de trens bloquejats en el seu interior.

Configuracions avançades

 • Cotxeres en vies secundàries: Aquesta configuració permet que els trens puguen decelerar en entrar i accelerar en eixir d’unes cotxeres sense ralentitzar els trens que circulen per les vies principals:
  Cotxeres en vies secundàries
 • Manteniment forçat: Sovint té sentit fer el manteniment d’un tren després d’entregar un càrrega o just abans de carregar-la. Ja que la quantitat d’ingressos depèn del temps total transcorregut des que es completa la càrrega en el tren fins que s’entrega al destinatari. Així que és possible que desitge carregar en un tren just després del manteniment i no enviar-lo novament al manteniment fins que s’haja entregat la càrrega.
  Exemple de manteniment forçós després d’entregar la càrrega:
  Els trens estan obligats a passar per les cotxeres després d’entregar la càrrega
Altres avantatges d’aquesta configuració:
 • L'espai necessari és mínim.
 • Los trens ràpids i els llargs es retarden només quan passen pel manteniment i les estacions.
 • Evita les revoltes tancades amb el 'truc de les cotxeres', que consisteix a fer girar als vehicles 180 graus pel simple fet d'entrar i eixir de les cotxeres (açò està considerat lleig per alguns jugadors, perquè és "poc realista")
 • Cotxeres amb dret de pas: Els trens en eixir de les cotxeres es mouen molt més lents que els trens que viatgen per les línies principals. Amb els senyals prèvis (o pre-senyals), pot fer que els trens que ixen de les cotxeres esperen que passen els trens de la línia principal. És una bona idea per a entendre com i per a què serveixen els senyals previs.
Senyals previs
Entry presignal.png Exit presignal.png Combo presignal.png
d'entrada  ·  de sortida  ·  combinat
En aquest disseny es crea una sèrie de senyals previs (o presenyals) en sentit cap arrere al llarg del recorregut. En la imatge, el tren de la via principal posa de color roig el senyal previ desortida grisa. El senyal previ de sortida es comunica amb el senyal previ combinat i es posa també en roig. El senyal previ d’entrada està de color roig ja que el seu únic senyal previ de sortida està en roig.
Dret de pas en unes cotxeres. El tren de la via principal té prioritat sobre els trens que n'ixen de les cotxeres
En una via de trànsit alt és útil dividir en dues o més la via, abans dels punts de manteniment forçós. Els trens que van més lents en entrar en les cotxeres poden crear una retenció. Però si poden ser atesos dos trens al mateix temps, usant dos cotxeres situades en vies paral·leles, açò, permet un trànsit més alt en aqueixa línia.
D’esta manera no s’afecta la velocitat mitjana en la via principal.
Personal tools