Hajódokk építése/Hu

From OpenTTD
Jump to: navigation, search


Bővebb leírások

A hajódokk az a hely, ahol hajót tudsz venni. Ott is javítják a hajókat, és ott tudod eladni őket, ha már nincs szükséged rájuk.

Ebben a részben abból a feltételezésből indulunk ki, hogy már van egy újonnan megtervezett hajózási útvonalad, és ehhez már megvannak a kikötőid.

Contents


Hajódokk

Találjunk alkalmas helyet

A dokkokat vízen kell elhelyezni úgy, hogy a hajók mindkét végéről képesek legyenek elérni. A hajódokk két térköz hosszú, a hajók a keskenyebb végein járnak ki és be.

Érdemes a dokkot a hajózási útvonal mentén elhelyezni, mert a hajók javítás miatt rendszeresen felkeresik. Miután a hajók pontos útvonalát nem tudod, helyezd csak el valahol a kikötő közelében.


Hajódokk építése

1. Nyisd meg a Víziút építése eszköztárat a Manual html m2cc0c4cd.png gombra kattintással.

A Víziút építése eszköztár

Jó tudni: minden gombról rövid ismertetőt kaphatsz, ha az egeret két másodpercig fölötte tartod.

2. Kattints a Dokk építése Build dockdepot.png gombra. A Dokk helyzete ablak jelenik meg, mely lehetővé teszi, hogy kiválaszd a dokk tájolását.

A Dokk helyzete ablak

3. Jelöld ki a kívánt tájolást a Dokk helyzete ablakban.

4. A dokk leendő helyét két fehér négyzet jelzi. Vidd az egeret az általad kiválasztott területre, és kattints egyet a dokk elhelyezéséhez.

A dokk helyének kijelölése. Ne feledd: a dokk mindkét vége elérhetőnek kell lennie a hajók számára
Újonnan épült dokkunk a kikötő közelében

Mindössze ennyi kell a dokk megépítéséhez. Mielőtt megvennénk a hajót, elhelyezünk néhány bóját a hajózási útvonal kijelöléséhez.

Következő: Bója telepítése »
vagy
Next: Hajók vétele és eladása »

Personal tools