Kikötő építése/Hu

From OpenTTD
Jump to: navigation, search


Bővebb leírások

Ebben a részben azt nézzük meg, hogyan építsünk kikötőt hajóink számára, hogy ki- és berakodhassanak, és hogyan keressünk a kikötőnek alkalmas helyet. A hajók kiválóak arra, hogy eljuttassuk az olajat az olajfúró toronytól az olajfinomítóig. Nyilván, ha már járatos leszel a hajózási útvonalak létesítésében, más rakomány szállítására is használhatod őket.

Contents


Az olajfinomító, melyhez kikötőt fogunk építeni

Találjunk alkalmas helyet

Először keress olajfúró tornyot, és olajfinomítót, melyhez az olajat fogod szállítani a fúrótoronytól. Az olajfúró torony jó tulajdonsága, hogy beépített kikötője van, így ott nem kell kikötőt építened, ezért csak az olajfinomítónál kell kikötőt építened. Az olajfinomítók a part mentén találhatók.

Építsünk kikötőt

1. Nyisd meg a Víziút építése eszköztárat a Manual html m2cc0c4cd.png gombra kattintással.

A víziút-építő eszköztár

Jó tudni: minden gombról rövid ismertetőt kaphatsz, ha az egeret két másodpercig fölötte tartod.

2. Kattints a Kikötő építése Build dock.png gombra. A Kikötő építése ablak fog megjelenni az eszköztár alatt.

3. Mozgasd az egeret a víz partján: a kikötő elhelyezéséhez olyan lejtős térköz kell, mely vízhez kapcsolódik.

4. Győződj meg arról, hogy szerepel-e az Olaj felirat a Kikötő építése ablakon az Elfogad felirat után, mielőtt a kikötőt megépítenéd.

5. Ha az egérkurzor két fehér négyzetet mutat, és az olaj fogadott a kiválasztott helyen, csak kattints egyet a kikötő elhelyezéséhez (lehetséges, hogy némi talajrendezésre lesz szükséged: olyan szárazföldi térköz alkalmas, melynek egyik széle érintkezik a vízzel).

Némi területrendezés után megfelelő helyet találtunk a kikötőnk számára. Figyelj az olaj elfogadására a Kikötő építése ablakban.


Elkészült kikötőnk.

Mindössze ennyi kell kikötő építéséhez. Olaj szállítására alkalmas hajó megvásárlásához előbb hajódokkot kell építenünk. Következő: Hajódokk építése »

Personal tools