Megállók és rakodók építése/Hu

From OpenTTD
Jump to: navigation, search


Bővebb leírások

Ebben a fejezetben megtanulhatod, hogyan építs állomást közúti járműveidnek, hogy ki- és berakodhassanak, és hogyan válassz ki megfelelő helyet ehhez. A közúti járműveket leggyakrabban utasszállításra használjuk, városból városba, vagy akár egyik városrészből a másikba. Ha már kitanultad, hogyan létesíts egyszerűbb útvonalakat, a közúti járműveket más rakomány szállítására is használhatod.

Contents


Keressünk alkalmas helyet

Egy város

A jobb egérgombbal kattints és húzz, ha a térképen mozogni akarsz. Keress egy csoport házat - ez a város. Minden város közepénél a neve látható, majd zárójelben a népességét jelzi. Próbálj meg egy legalább 500 lakót számláló várost találni.

Építsünk buszmegállót

 1. Kattints az Roadcnstr.png útépítő eszköztár gombjára. Egy eszköztár jelenik meg további gombokkal.
  Az útépítő eszköztár
 2. Kattints a BsStp.png Buszmegálló építése gombra. A Buszmegálló helyzete ablak jelenik meg, mely négy választási lehetőséget kínál fel a buszmegállód tájolására.
 3. Keress egy üres mezőt az út mellett, közel a házakhoz.
 4. Kattints a megfelelő elhelyezést mutató gombra, hogy a buszmegállód bejárata az útra nyíljon.
  A buszmegálló helyzetének és helyének kiválasztása
 5. Kattints az egér bal gombjával az általad kiválasztott mezőre, hogy a buszmegálló ott épüljön meg. Észreveheted, hogy egy vörös szám száll fel, ami azt jelzi, hogy mennyi pénzt költöttél el éppen. Ha jó elhelyezést választottál, azt is láthatod, hogy az út kiegészült a buszmegállódba. Buszmegállót sík talajon is, lejtőn is építhetsz.
 6. Ismételd meg az eljárást a város másik részében másik buszmegálló építéséhez.
  Két buszmegálló

Következő: Garázs építése »

Personal tools