Oktatás/Repülők/Hu

From OpenTTD
Jump to: navigation, search


1. Játék kezdete   2. Buszok   3. Vonatok   4. Repülők   5. Következtetések  
Bővebb leírások

Légi útvonal létrehozása

A repülők a reptereket felszállásra, leszállásra, ki- és berakodásra illetve ki- és beszállásra, továbbá szervizelésre használják. A repterek és repülők megvétele kissé sokba kerül ugyan, de használatuk egyszerűbb, mert nem kell közutat, vagy vasutat építeni hozzá.

Ebben az oktatásban megtanulhatod, hogy hogyan lehet repülőteret építeni, és hogyan lehet a legjobb helyet megtalálni a számára.

Airport s.png

Kis repülőtér (3*4)

Megfelelő hely keresése

(Emlékeztető: A jobb egérgomb lenyomva tartásával tudod a térképet mozgatni!)

Keress egy házakból álló területet - ez lesz a város. Minden város közepén megjelenik a neve, melyet zárójelben egy szám követ. Ez a szám a város népességét mutatja meg. Most próbálj egy legalább 1000 főt számláló várost találni! Szintén fontos dolog, hogy olyan várost keress, amely közelében van elegendő hely legalább egy kis repülőtér (3*4) számára.

Repülőtér építése

 1. Kattints a Repülőtér építése ikonra Manual html 1ae92703.png a fő eszköztáron. Ezzel megnyílik a Repülőterek eszköztár is.
 2. Most a Repülőtér építése gombra kattints Build airport.png. Ekkor a Repülőtér beállítása ablak ugrik elő.
 3. Erről a panelről tudod kiválasztani a repülőtér típusát. A játék elején csak a Kis repülőterek közül a Kicsi megnevezésű lesz elérhető. Az idő múltával több repülőtér is elérhető lesz, de mi most maradjunk a Kis repülőtereknél.
 4. A repülőtér megfelelő helyének kiválasztásakor hasznos, ha engedélyezed a Lefedett terület mutatása opciót.
 5. Ha most mozgatod a kurzort a térképen, akkor a fehér négyzetek fogják jelezni a leendő repülőtered helyét. A lila négyzetek pedig azokat a házakat, vagy iparokat jelzik, amelyeket a repülőtér használni tud majd. Mivel most utasszállító repülőteret építesz, érdemes olyan helyet választani, ahol annyi házat fed le a lila négyzetekkel, amennyit csak lehetséges. A lila négyzeteken kívül eső házak nem tudják használni a repülőteret.
 6. Ha a megfelelő számú ház van a vonzáskörzetben, akkor az Elfogad mezőben az Utas felirat jelenik meg.
 7. Amennyiben az előző feltétel, és a talaj is megfelel, akkor építsük meg a repülőteret.
Build-airport-3 Hu.png

Egy a feltételeknek megfelelő hely a repülőterünknek.

 1. Amint megépítetted az első repülőtered, szükséged lesz még egy másodikra is. A megfelelő hely kiválasztása a második repülőtér számára egy kissé eltérhet, hiszen biztos akarsz lenni abban, hogy elég távolság van a két repülőtér között ahhoz, hogy a gépek nyereségesek legyenek. Most ismételd meg az 1-7. lépést!

Repülő vásárlása

 1. Kattints arra a hangárra a repülőtéren, ahonnan a gépet indítani szeretnéd! Ekkor előugrik a hangár ablaka.
Step1aircraft Hu.png

A hangár ablaka.

 1. Kattints az Új repülőgépek gombra a hangár ablak bal alsó sarkában, amely következtében előkerül az Új repülőgépek panel.
 2. Az elérhető repülők listájából válasz ki egy szimpatikusat, majd nyomd meg a Megvesz gombot! Ezzel a repülőd ablaka is megjelenik. Alapértelmezetten a repülő elég nagy a maximum utas és valamennyi levél szállításához.
 3. Add meg utasításként a két repülőteret, és már indíthatod is a repülődet!


«Előző: Vonatok használata Következő: A következtetések »

Personal tools