Opetusohjelma/Lentokoneet/Fi

From OpenTTD
Jump to: navigation, search


1. Aloittaminen   2. Linja-autot   3. Junat   4. Lentokoneet   5. Yhteenveto  
Yksityiskohtaisia ohjeita

Lentoreitin luominen

Lentokenttiä käytetään lentokoneiden nousemiseen, lasketumiseen, lastaamiseen, purkamiseen ja palveluihin. Vaikka lentokentät ja lentokoneet ovat melko kalliita ostaa, ne ovat melko helppoja käyttää, sillä et tarvitse tietä tai rataa lentoasemalta toiselle.

Tässä opetusohjelman osassa opit rakentamaan lentokenttiä ja kuinka löytää parhaan sijainnin kentällesi.

Airport s.png

Pieni lentokenttä (3*4)

Sopivan sijainnin löytäminen

(Muista: Paina ja pidä oikeata hiiren nappia pohjassa liikkuaksesi kartalla)

Etsi talojen ryhmää - tämä on kaupunki. Jokaisessa kaupungissa on sen nimi keskellä kaupunkia ja luku sulkeissa nimen perässä, joka tarkoittaa kaupungin väkilukua. Yritä löytää vähintään 1000 asukkaan kaupunki tai suurempi. Lisäksi on tärkeää löytää kaupunki, johon mahtuu pieni lentokenttä (3*4).

Lentokentän rakentaminen

  1. Napsauta Rakenna lentokenttiä -painiketta Manual html 1ae92703.png työkaluriviltä. Tämä avaa lentokentän rakentaminen -työkalurivin.
  2. Napsauta Rakenna lentokenttä-painiketta Build airport.png. Tämä avaa uuden Lentokentän valinta-ikkunan.
  3. Tästä ikkunasta voit valita rakennettavan lentokentän tyypin. Alussa valittavanasi on vain Pieni lentokenttä. Toiset lentokentät tulevat mahdollisiksi rakentaa myöhemmin pelissä, mutta tässä vaiheessa joudumme käyttämään pientä lentokenttää.
  4. Löytääksesi sopivan sijainnin lentokentällesi sinun kannattaa käyttää Vaikutusalueen korostus -toimintoa.
  5. Jos nyt liikutat kursoria kartalla, valkoiset neliöt näyttävät tulevan lentokentän paikan ja purppurat neliöt näyttävät mitkä teollisuus- ja taloneliöt tulevat lentokentän vaikutuspiiriin. Nyt kun olet rakentamassa matkustajalentokenttää, kannattaa valita lentokenttä sellaiselle paikalle, jonka vaikutuspiiriin osuu mahdollisimman paljon taloja. Neliöiden ulkopuolelle jäävät talot, eivät käytä lentokenttää.
Build-airport-3.png

Sopiva sijainti rakennettavalle lentokentälle.

  1. Ensimmäisen lentokentän rakentamisen jälkeen sinun tulee rakentaa toinen. Toisen lentokentän sijainnin valinta poikkeaa hieman edellisestä, sillä sinun kannattaa jättää mahdollisimman paljon etäisyyttä kenttien välille tehdäksesi hieman rahaa. Toista tämän jälkeen vaiheet 1-5.

Lentokoneen ostaminen

  1. Napsauta lentokonehallia lentokentältä, josta haluat koneesi lähtevän. Tämä avaa lentokonehalli-ikkunan.
Step1aircraft.png

Lentokonehalli-ikkuna

  1. Napsauta Lentokonehalli-ikkunan alareunassa olevaa Uusia lentokoneita-painiketta. Tämä avaa Uusi lentokone-ikkunan esiin.
  2. Selaile valittavana olevien lentokoneiden listaa, valitse yksi koneista ja paina Osta lentokone-painiketta. Uusi ikkuna avautuu, josta näet kaikki lentokonehallissa olevat lentokoneet. Oletuksena lentokoneelle asetetaan sen ottavan kyytiin täyden määrän matkustajia ja hieman postia.

Seuraava: Yhteenveto »

Personal tools