Tutorial/Ca

From OpenTTD
Jump to: navigation, search


1. Començament   2. Autobusos   3. Trens   4. Avions   5. Per a acabar...  
Tutorials OpenTTD
Instruccions a fons

Benvingut al tutorial del joc OpenTTD. Ací aprendràs com començar a jugar i com crear rutes d'autobús i de tren. Este pas et portarà aproximadament uns 30 minuts. Si et quedes embossat, feix clic-dret en els botons del joc per a obtindre una descripció del que fan. El menú de la dreta (de moment en anglés) mostra tutorials més detallats sobre aspectes concrets del joc perquè, si vols, pugues mirar coses més específiques que vullgues aprendre.

Començar a jugar

Main menu new game CA.png

Menú principal de OpenTTD.

A l'obrir OpenTTD, li apareixerà el menú principal.


  • Cliquea en el botó Nou Joc. Açò obrirà la pantalla Generació del món, ple d'opcions encara més enlluernadors. Deixa els valors predeterminats de moment.
Worldgenerationdialog CA.png

Dialogue Generació de món. Les quatre imatges a la part superior et permeten canviar el clima. Deixarem totes les opcions tal com estan per aquest tutorial.

  • Cliquea en el gran botó verd Genera. D'aquesta manera es crearà un nou món, i el joc començarà.

Dins del joc

Aftergamestart.png

Només començar un nou joc.

La pantalla OpenTTD que veus ara és amb la que jugaràs. Al centre es pot veure el paisatge verd, tal vegada amb alguna indústria, ciutat o bosc, per aquí o per allà. Aquest és el món que has de dominar amb les eines que disposa la teua empresa: carreteres, ferrocarrils, ports i aeroports.

En el part superior de la pantalla veuràs una barra de menús. Fes clic-dreta en alguns botons: una finestra emergent de color groc apareixerà per a informar-te sobre el que fa el botó. Alguns dels botons despleguen un menú davall d'ells en polsar-los. Es pot accedir a les opcions del menú polsant i mantenint polsat el botó, soltant quan tingues seleccionada l'opció que desitges.


Següent: Creant una línia d'autobusos »

Personal tools