Tutorial/Nl

From OpenTTD
Jump to: navigation, search


1. Starten   2. Bussen   3. Treinen   4. Vliegtuigen   5. Conclusie  

Welkom om de OpenTTD generale gameplay tutorial. Hier kan je leren hoe je een nieuw spel maakt en een bus en treinroute opzet. Deze tutorial zal ongeveer 30 minuten duren. Als je ergens vast zit, kan je rechts klikken op de knoppen in het spel om een beschrijving te krijgen wat ze doen. Het menu aan de rechterkant toont een overzicht over gedetailleerdere tutorials over specifieke aspecten van het spel, als je verder wil in te verdiepen in het spel.

Een spel starten

Main menu

OpenTTD's hoofdmenu

Nadat OpenTTD geopend is, krijg je het hoofdmenu te zien.

  • Klik op de knop Nieuw spel. Deze zal het dialoogvenster wereldontwikkeling openen, gevuld met overdreven veel opties. Laat laten deze waarden voor deze tutorial staan.
World Generation dialog

Het dialoogvenster wereldontwikkeling. Met de vier bovenstaande afbeeldingen kan je het klimaat wijzigen, we laten deze opties staat voor wat ze zijn in deze tutorial.

  • Klik op de grote groen Maak aan knop. Het spel doet zijn best om voor jou een nieuwe wereld maken, je kan meteen beginnen na dat de wereld is aangemaakt.

Binnenin het spel

Aftergamestart Nl.png

Vlak achter de start van een nieuw spel.

Wat je nu op het scherm te zien krijgt is waarmee je gaat spelen in OpenTTD. In het midden van de map kan je een groene landschap zien, met hier en daar een industrie, een dorp of een bos. Dit is tevens de wereld die je gaat gebruiken voor de volgende tools: wegen, spoorwegen, havens en luchthavens.

Bovenaan het scherm zal je waarschijnlijk de menubar opmerken. Klik rechts op de knoppen - een popup zal dan tevoorschijn komen met uitleg wat het knopje doet. Sommige van deze knoppen hebben een menu. Om die menu's te bereiken moet je met de muisknop inhouden en je muis dan naar de gewenste optie bewegen.
Volgende: Een busservice »

Personal tools