Bouw vliegveld/Nl

From OpenTTD
(Redirected from Vliegveldconstructies/Nl)
Jump to: navigation, searchVliegvelden worden door vliegtuigen gebruikt om op te stijgen, te landen, te laden, te lossen en voor onderhoud. Vliegvelden en vliegtuigen zijn behoorlijk duur om te kopen, maar zijn daarentegen eenvouidg te gebruiken omdat er geen wegen of sporen hoeven te worden aangelegd van het ene naar het andere vliegveld. Als je eenmaal een paar luchtvaartdiensten hebt opgezet, kan een vliegtuig zeer winstgevend worden op de lange afstand.

In deze tutorial leer je hoe je een vliegveld bouwt en hoe je de beste locatie kunt vinden voor een vliegveld.

Klein vliegveld bij Maaszwaag

Een vliegveld bouwen

1. Klik op de Bouw Vliegveld knop Airport build button.png in de menubalk. Dit zal de Vliegvelden werkbalk openen.

De Vliegvelden werkbalk.

Werkbalk vliegveldconstructies

De knoppen zijn zelfverklarend. Van links naar rechts:

  • Build airport.png Bouw vliegveld knop: Opent het vliegveld selectie venster waar je het type van vliegveld kan kiezen dat je wil bouwen.
  • Clear title.png Land leegmaken knop


2. Klik op de Bouw Vliegveld knop Build airport.png. Dit zal een nieuw venster openen, het Vliegveld selectie venster.

Het Vliegveld selectie venster.

3. In dit venster selecteer je het type vliegveld dat je wilt bouwen. In het begin van het spel heb je alleen kleine vliegvelden beschikbaar. (De verschillende typen vliegvelden worden toegelicht op de vliegveld pagina.) In het begin kunnen we alleen kleine vliegvelden kiezen.

4. Om een geschikte locatie te vinden voor een vliegveld, is het handig de functie Dekkingsgebied markeren aan te zetten.

De functie Dekkingsgebied markeren aan zetten.

5. Als je nu de cursor beweegt over de kaart, zullen witte vierkanten de toekomstige plek van het vliegveld aangeven. Een aantal paarse vierkanten geeft aan welke industrietegels of huizen jouw vliegveld zullen gebruiken.

  • Als je een industrieel vliegveld bouwt, is het belangrijk om op te letten welke informatie bij Accepteert en Biedt aan wordt aangegeven onderin het Vliegveld selectie venster. Zorg ervoor dat de vracht die je wilt vervoeren hier is opgenomen in de lijst.
  • Als je een passagiers vliegveld bouwt, is het handig een locatie te kiezen waarbinnen zo veel mogelijk huizen worden bedekt door de paarse vierkanten. Huizen buiten de paarse vierkanten zullen geen gebruik maken van jouw vliegveld.
File:Vliegveld 4.png
Een geschikte locatie om een vliegveld te bouwen.

6. Als je de locatie goed vindt dan klik je met de linker muisknop en het vliegveld wordt gebouwd (misschien miet je eerst iets aan terreinvorming doen om de plek geschikt te maken).

7. Herhaal de stappen 3 tot en met 6 om meer vliegvelden te bouwen. Je hebt ten minste twee vliegvelden nodig om een luchtvaartdienst op te zetten!


Nu je je eigen vliegvelden hebt gebouwd, wordt het tijd om enkele vliegtuigen te kopen. Volgende: Vliegtuigen kopen en verkopen »

Bestaand vliegveld uitbreiden

Je kunt een bestaand vliegveld uitbreiden, dat doe je als volgt:

1. Verzeker je ervan dat je voldoende ruimte hebt voor het nieuwe vliegveld en dat de gemeenteraad toestemming geeft.

2. Zorg ervoor dat het vliegveld leeg is (d.w.z. er staan geen vliegtuigen meer aan de grond en ook het depot is leeg).

3. Verwijder het vliegveld met het ontruimingsgereedschap. Wanneer het vliegveld de enige was die de naam gebruikte, wordt het label nu tijdelijk grijs.

4. Bouw een nieuw vliegveld volgens bovenstaande stappen.

Soms is het mogelijk om over een bestaand vliegveld een nieuw vliegveld te bouwen.

Personal tools