Játék Elkezdése/Hu

From OpenTTD
(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
m (Language check)
(Redirected page to Oktatás/Játék Kezdete/Hu)
 
Line 1: Line 1:
 +
#REDIRECT [[Oktatás/Játék Kezdete/Hu]]
 
{{Other_languages
 
{{Other_languages
 
|en=Getting Started
 
|en=Getting Started

Latest revision as of 19:42, 24 March 2014

  1. REDIRECT Oktatás/Játék Kezdete/Hu


Bővebb leírások

Ha te egy teljesen új személy vagy a Transport Tycoon, Transport Tycoon Deluxe, TTDPatch vagy az OpenTTD világában, akkor a Játék kezdete cikkben megmutatjuk neked, hogyan építsd meg az első vasútvonaladat.

Először kattints az Új játék gombra a Főmenüben. Generálj egy új terepet. Most a legelőnyösebb árufajták közül a szén. A szén az erőműhöz szállítása hozza a legnagyobb profitot. Görgess a térképen a jobb egérgomb lenyomva tartásával addig, amíg egy szénbányát és egy erőművet nem találsz egymás közelében, de nem túl közel!

Tutorial1.png

Valami ehhez hasonló tökéletes lesz

Most bár a kezedben van az iparág, de hogyan jut el a szén az erőműhöz? Nos, szükségünk lesz járművekre. Itt négy szállítási lehetőség áll rendelkezésre. A közúti szállítás nem túl hasznos a hosszas rakodás, és kis teherbírásuk miatt, mert így kevés pénzt termelnek. A hajóknak nagy a rakodóterük, de hogyan építhetnék hajókat itt anélkül, hogy elszórnák a £100,000-ot? A repülők nagy utak megtételéhez valók, és nem termelik elég gyorsan a pénzt. A vonatok viszont elég hatékonyak, mert sok szenet tudnak szállítani, és olcsó a fenntartásuk.

Nyisd meg a Vasúti Eszköztárat a vasúti sínt ábrázoló ikonra kattintva. Az ikont a fő eszköztáron találod, mely a képernyő tetején van.

Railroad Construction Hu.png

Ezzel az ablakkal ajándékoz meg a program.

Kezdetnek kattints arra az ikonra, amely egy vasútállomás épületére emlékeztet. Így megkapjuk az állomásépítő ablakot.

Stationgui Hu.png

Így fog kinézni.

Az egér jobb gombjának lenyomásával az adott gombról kapunk leírást.

Most használjuk a gombokat. Építsünk egy olyan állomást a szénbánya mellé, amelynek beállítjuk a "Vágányok számát" egyre, és a "Vágányok hosszát" háromra. Válasszuk a baloldali tájolást. Most nyissuk meg újra az állomás ablakot, és változtassuk meg a tájolást. Építsünk egy állomást az Erőmű mellé is.

Tutorial2.png

Valahogy Így kéne kinéznie.

Most már megvannak az állomásaid, de össze kell kötnöd sínnel is. Ajánlom a gyorsépítő eszközt, de használhatod az egyirányú sínfektető eszközöket is. Kösd össze a sínfektető eszközökkel az állomásokat. Próbáld kerülni a 90°-os töréseket!

Tutorial3.png

Így csináld.

Tehát már van infrastruktúránk, állomások és sínek, de hol vannak a vonatok? Használjuk a vasúti eszköztárról a Vasúti járműtelep építése ikont. Megnyílik egy új ablak. Helyezd a járműtelepet a szénbánya közelébe, egy egyenes sín irányába. Ha megfelelően tetted le, akkor automatikusan kiegészül az egyenes darab két ferde sínnel.

Kattints a járműtelepre, és egy új ablak jelenik meg előtted.

Tutorial4 Hu.png

A járműtelep ablaka.

Most kattints az Új járművek gombra az Új vasúti járművek ablak megnyitásához. Kattints a Gőzmozdonyra a lista tetején, majd a Megvesz gombra. Ekkor egy újabb ablak nyílik. Ezt most tedd az egyik oldalra, majd görgess le az Új vasúti járművek ablakban, és vegyél hat Szénszállító vagyont. Ajvé! Ötre gondoltam! Hát nos. Akkor töröljünk egy vagont, húzd az utolsó szénszállító vagont az ablak jobb felső ikonjára az eladáshoz.

Most, hogy már vettél egy gőzöst, aktivizáld az ablakát. Kattints a menetrend ikonra.

Kattints az Új cél gombra, majd a szénbánya állomására. Az állomás neve megjelenik az utasítások listájában. Kattints az állomásnévre, majd a Telerakodás bármiből gombra. Most kattints a --Menetrend vége-- sorra. Ismételed meg az előző lépéseket az erőmű állomásával is, de most ne a Telerakodás bármiből, hanem a Teljes kirakodás gombbal. Miután befejezted, kattints az Állj gombra a vonat ablakának alján, a vonat elindításához.

Gratulálok! Megépítetted az első vasútvonaladat! Mindazonáltal vedd figyelembe, hogy ennél a rendszernél, egyszerre csak egy vonat lehet a pályán!


Következő: A játék kezdete »

Personal tools