Overzicht Bouw spoorwegen werkbalk
Knop Actie Sneltoets Omschrijving
/File/en/Manual/Build rail.png Bouw spoor 1,2,3,4 Bouwt spoor in de geselecteerde richting. Je kunt klikken en slepen, maar deze tools zijn lang niet zo efficiënt als de Autorail tool.
/File/en/Manual/Build autorail.png Autorail A of 5 Een zeer efficiënte tool om spoor in iedere richting te bouwen, hoewel deze tool in het begin lastiger te gebruiken is. In combinatie met een ingedrukte Ctrl-toets is het ook makkelijk om bestaand spoor te verwijderen.
/File/en/Manual/Clear title.png Land leegmaken 6 De dynamiet tool wordt gebruikt om tegels leeg te maken. Je kunt hier (bijna) alles mee opruimen, inclusief verkeerd gebouwd spoor. Let wel op dat als je dynamiet op een station gebruikt het hele station ineens verdwijnt. Om delen van een station af te breken selecteer je het bouwen van een station en vervolgens [R]: /File/en/Manual/Toggle clear active.png+/File/en/Manual/Build station.png.
/File/en/Manual/Build traindepot.png Bouw depot 7 Opent het bouw venster, zodat je het depot in de geschikte richting kunt kiezen.
/File/en/Manual/Build waypoint.png Bouw controlepost 8 Laat je een controlepost bouwen op een bestaand stuk spoor.
/File/en/Manual/Build station.png Bouw station 9 Opent het station bouw venster waar je een station van een bepaalde breedte, lengte en richting kunt kiezen om te bouwen.
/File/en/Manual/Place signal.png Bouw sein S Laat je diverse seinen bouwen langs het spoor.
/File/en/Manual/Build bridge.png Bouw brug B Laat je spoorbruggen (EN) bouwen.
/File/en/Manual/Build traintunnel.png Bouw tunnel T Laat je ondergrondse tunnels (EN) bouwen.
/File/en/Manual/Toggle clear active.png Verwijder R Klik hier op nadat je een item geselecteerd hebt om dit type items te verwijderen. Zo kun je bijvoorbeeld alleen de seinen verwijderen, of delen van stations.
/File/en/Manual/Convert rail.png Verander spoortype C Verander spoortype (EN) een willekeurig andere spoortype om naar het huidige geselecteerde type.